In m’n blogs vertel ik graag meer over wat ik doe en hóe ik dat doe. Naast de praktische schrijftips deel ik af en toe ook een project waar ik met plezier aan werk of heb gewerkt. In deze blog: het Waveland project waarin ik me langzamerhand ontpop tot juridisch expert – of nou ja, in ieder geval een klein beetje.

Over Waveland

Nederland kent veel wetten en normen waar organisaties zich mee bezig moeten houden. Denk maar eens aan de AVG, de HKZ of de verschillende ISO-normen. Taaie materie, moeilijke woorden en omslachtige werkwijzes: het is veel werk om aan een wet of norm te voldoen. Dat zorgde bij jurist Benedikt Marijnen van Waveland European Lawyers voor de nodige frustratie, waarna hij besloot dat het anders moest. Met zijn team ontwikkelde hij een revolutionair en laagdrempelig alternatief: een online portaal in duidelijke taal waarmee je jouw organisatie in eigen beheer en voor een tiende van de kosten klaarstoomt voor het bezoek van een controleur van de overheid, of, bij kwaliteitszorg, een onderzoek van een auditor.

Wat maakt Waveland zo revolutionair?

Als je normaliter aan een wet of norm wilt voldoen, komen er juristen of consultants langs die uitvoerig in kaart brengen en vastleggen wat je organisatie doet, daar procedures voor opstellen en op basis daarvan uiteindelijk een beleid formuleren. Een traject dat maanden duurt en tienduizenden euro’s kost, nog voordat de certificatie-auditor ook maar in beeld is geweest.

Waveland doet dat anders en maakt dit proces vele malen makkelijker en toegankelijker voor jou en je organisatie. Zij keren het proces om en beginnen niet op de werkvloer, maar bij de kern: de wetten en normen zelf. De ervaren Waveland juristen kennen de inhoud van de wet of norm en analyseren wát er precies gevraagd wordt. Die gefilterde informatie vormt de basis voor het Waveland portaal; het online managementsysteem dat je door de eisen loodst aan de hand van een reeds geschreven beleid, vooropgezette procedures en kant-en-klare gebruiksdocumenten.

Samenwerking met Klaas & Waveland

Als je de tekst hierboven leest, begrijp je dat Waveland een grote hoeveelheid aan kennis en expertise heeft op juridisch vlak. Maar eerlijk is eerlijk: juristen zitten over het algemeen te diep in de materie (en kennen te veel moeilijke woorden) om vlotte, toegankelijke teksten te schrijven voor de niet-juristen onder ons. Om meer organisaties kennis te laten maken met hun revolutionaire aanpak werkte Waveland al enige tijd samen met sales specialist Klaas Beemster van Q-Commerce – en laat Klaas nou net weer een opdrachtgever van mij zijn. Zo raakten we aan de praat over dit project en stelde Klaas me voor aan het team.

De passie van Waveland om MKB’ers en zorginstanties te helpen om aan wetten en normen te voldoen werkte aanstekelijk. Er was al snel een klik en inmiddels ben ik zelf ook onderdeel van het team. Sterker nog, ik heb zelfs een eigen Waveland e-mailadres. Ik help Waveland door blogs te schrijven, de website en socials te beheren en na te denken over communicatiestrategieën om meer (zorg)organisaties kennis te laten maken met Waveland. En ik kan je vertellen: als je opdrachtgever zelf zó enthousiast is, is het een stuk makkelijker om dat enthousiasme te delen.

Hoe Waveland de samenwerking ervaart?

“Werken met Sarah is fijn omdat ze echt de communicatie overneemt. Veel eigen inbreng en eigen actie. De hele communicatie met ook de technische aspecten zijn goed bekend bij Sarah. Daarom praat ze ook met onze programmeurs van onze website en webwinkel en zorgt ze voor een technisch goede uitvoering van wat we willen bereiken. Het is dus bij Typisch Saar veel meer dan alleen teksten schrijven, want dat doet ze ook. En die teksten van Sarah lezen lekker en zijn begrijpelijk. Opvallend is ook hoe snel ze de soms ingewikkelde achtergronden van onze producten doorheeft. Het is een fijne kracht om op terug te kunnen vallen.” – Benedikt en Anneloes van Waveland European Lawyers

Ben je benieuwd naar het Waveland portaal? Mijn collega’s, want zo kan ik ze inmiddels wel noemen, geven je graag een gratis demo om te kijken welke juridische oplossing het best werkt voor jouw organisatie. Je plant de demo hier.

Typisch Saar - Profielfoto

Hoi, ik ben Sarah!

Ik help én begeleid auteurs, uitgevers en bedrijven om tot teksten en manuscripten te komen zoals ze bedoeld zijn. Dit doe ik door middel van een vlotte en persoonlijke aanpak.