In m’n blogs vertel ik graag meer over wat ik doe en hóe ik dat doe. Naast de praktische schrijftips deel ik af en toe ook een project waar ik met plezier aan werk of heb gewerkt. Dit keer: het Dijk en Waard project.

Per 1 januari 2022 fuseerden de gemeentes Heerhugowaard en Langedijk tot gemeente Dijk en Waard. En bij een nieuwe gemeente hoort in dit geval ook een nieuw geboorteboekje, het kinderboek dat de ouders cadeau krijgen na de geboorte van hun kleintje. Maar ook: het kinderboek dat Manon (Studio Papermoon) en ik samen hebben gemaakt.

Over het geboorteboekje

Het geboorteboekje is een voorleesboek waarin de verschillende highlights uit de nieuwe gemeente te zien zijn. Het verhaal begint bij de Veenhuizermolen, waar de vrienden Reiger (het symbool van Heerhugowaard) en Leeuw (het symbool van Langedijk) elkaar treffen. Ze gaan samen op kraamvisite in Geestmerambacht en komen onderweg onder andere langs het gemeentehuis, Middenwaard, Museum BroekerVeiling en het Duizend Eilandenrijk. Een speels en avontuurlijk verhaal waarin inclusiviteit en het belang van een ieders unieke kwaliteiten centraal staan, volledig in lijn met de kernwaarden van de nieuwe gemeente.

Geboorteboekje - Omslag

Samenwerking Studio Papermoon

Wat dit project éxtra leuk maakte, was de samenwerking met Manon Loos van Studio Papermoon. Manon woont zelf in Heerhugowaard en werd voor dit project benaderd als grafisch vormgeefster en illustratrice. Toen kreeg ze ook meteen de vraag of ze nog een tekstschrijfster wist en zo werd ik bij dit project betrokken.

Manon en ik zijn gestart met een gezamenlijke brainstorm bij haar thuis waarin we de verhaallijn in een eerste versie op papier hebben gezet. Daar kwamen uiteindelijk een moodboard en een concept uit, waar de gemeente input op kon leveren. Nadat we hier groen licht op kregen, zijn we aan de slag gegaan met de uitwerking van het verhaal en de illustraties. Manon heeft superleuke illustraties gemaakt in pasteltinten, die na het drukken helemaal tot leven zijn gekomen. Het is een prachtig geboorteboekje geworden.

Geboorteboekje - Middenwaard

Als je meer wilt zien van Manons werk en haar (na haar zwangerschapsverlof) wilt inschakelen voor je eigen project, is dit de link naar haar Instagram.

Wat Manon van de samenwerking vond?

“We vulden elkaar feilloos aan tijdens het hele proces, waardoor er een superleuk boekje klaarligt om aan honderden aanstaande inwoners te geven. Dankjewel voor de fijne samenwerking Sarah!” – Manon Loos (Studio Papermoon)

Heb je zelf ook zin om samen te werken? Neem dan vooral contact met me op om samen te kijken naar de mogelijkheden. Ik ben benieuwd!

Typisch Saar - Profielfoto

Hoi, ik ben Sarah!

Ik help én begeleid auteurs, uitgevers en bedrijven om tot teksten en manuscripten te komen zoals ze bedoeld zijn. Dit doe ik door middel van een vlotte en persoonlijke aanpak.