Als je een boek schrijft, wil je maar één ding. Lezers. Maar hoe kom je aan lezers als de uitgeverij die je zo zorgvuldig hebt uitgekozen je manuscript afwijst? Zonder enige toelichting of verbeterpunten. En wat als nog drie uitgeverijen precies hetzelfde doen?

‘Ik ga een boek schrijven’. Het idee is simpel. Je bedenkt een verhaal en werkt dit uit in een boek. Er liggen zoveel boeken in de winkel, zo moeilijk kan het toch niet zijn?

In de praktijk blijkt het schrijven van een boek een grote uitdaging. Er is veel meer nodig dan alleen een verhaal. De opbouw moet goed zijn, je personages moeten kloppen en de tekst moet lekker leesbaar zijn. Dan moet er ook nog een markt zijn voor je boek, zodat je die lezers kunt bereiken. Kortom, het draait daarom allemaal om het totaalplaatje.

Hulp nodig met schrijven?

Lukt het nog niet helemaal met dat totaalplaatje? Ik help je aan de hand van schrijfadvies om jouw verhaal te verbeteren en om een optimalisatieslag te maken. Je ontvangt een adviesrapport op maat, met daarin onder andere handige schrijftips op het gebied van spelling en stijl. Tips die specifiek voor jouw schrijfstijl en manuscript gelden, inclusief concrete voorbeelden uit je eigen teksten.

Schrijfadvies

Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken, werk ik met verschillende pakketten. Ieder pakket is zorgvuldig samengesteld op basis van de verschillende struikelblokken waar je als auteur tegenaan kunt lopen.

  • Globale feedback I en II – Adviesrapport met schrijftips – Voor de auteur die wil weten of het manuscript de goede kant op gaat. Tips op het gebied van spelling en stijl.
  • Specifieke feedback – Adviesrapport met voorgestelde correcties en schrijftips – Voor de auteur die vastloopt en hulp nodig heeft bij een specifiek deel van het manuscript.
  • Uitgebreide feedback – Persoonlijke begeleiding en oplevering via de ‘Wijzigingen bijhouden’ functie, rechtstreeks in je manuscript – Voor de auteur die behoefte heeft aan meer begeleiding en persoonlijk contact.

De globale feedback is het populairst onder nieuwe klanten. Sommige auteurs hebben hier genoeg aan om verder te kunnen met hun schrijfproces. Anderen vullen het aan met specifieke of uitgebreide feedback als ze in een later stadium behoefte hebben aan meer manuscriptbegeleiding. Wat je kiest, is helemaal aan jou. Jij kunt als geen ander bepalen in welk stadium je zit en welke hulp je nodig hebt.

Vraag direct een offerte op

Kun je niet wachten om samen aan de slag te gaan? Neem dan contact met me op. Ik maak graag een vrijblijvende offerte voor je, waarin ik ook meteen de mogelijke planning voor het schrijfadvies meeneem. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Klik hier voor het opvragen van een offerte

Over Typisch Saar | Tekst & Redactie

Typisch Saar, dat ben ik: Sarah Koning. Lezen is wat ik het liefst doe, al maak ik er lang niet vaak genoeg tijd voor vrij. Dankzij mijn ervaringen in de uitgeefwereld heb ik gezien hoeveel manuscripten er dagelijks afgewezen worden, zonder inhoudelijke feedback. Door de drukte op de uitgeverij en het grote aantal ingestuurde manuscripten is dat ook simpelweg niet te doen.

Daarom kijk ik graag samen met jou naar de inhoud van je manuscript en breng ik de verbeterpunten voor je in kaart. Zo krijgt je manuscript een eerlijke kans en misschien zelfs de mogelijkheid om tóch uitgegeven te worden. Ik ben benieuwd naar je werk!