Afgelopen december was het officieel 5 jaar terug dat ik Typisch Saar inschreef bij de Kamer van Koophandel. Vandaag, op 16 juni, is dat precies 5,5 jaar geleden. Je leest in deze blog hoe ik dit gevierd heb en waar de naam ‘Typisch Saar’ vandaan komt.

De start van Typisch Saar

Het is bizar hoeveel er kan gebeuren in 5,5 jaar. Toen ik startte met Typisch Saar was dat puur omdat er hier in de buurt geen redactiebureau was – en ik dat werk juist graag wilde doen. Om daar een totaalpakket van te maken, combineerde ik het met mijn hobby: schrijven. Inmiddels komen de Typisch Saar opdrachten allang niet meer alleen van bekenden en/of uit de buurt. Het gebeurt zelfs regelmatig dat ik de plaatsnaam even moet opzoeken via Google, al komt dat waarschijnlijk ook doordat topografie nooit mijn specialiteit is geweest.

Wist je dat…?

De naam ‘Typisch Saar’ kwam zomaar in me op toen ik een lekker kneuterige Engelse detective zat te kijken. Gek genoeg was dat al maanden voordat ik de knoop doorhakte om naar de KvK te gaan. Het is niet alleen ‘Typisch Saar’ omdat dit werk en mijn persoonlijke, gestructureerde werkwijze typerend zijn voor mij als persoon, maar ook omdat ik dacht aan typen en typemachines. Vandaar ook het lettertype in mijn logo. Dus als deze vraag ooit in een quiz voorbijkomt, weet jij vanaf nu het antwoord! ;)

Typisch Saar logo

Projecten om trots op te zijn

Een paar highlights van de afgelopen jaren zijn wat mij betreft: de twee boeken met Vronie Konijn, de vaste samenwerking met zowel Amarant Bakkers als Waveland European Lawyers, het kinderboek over teken van Cockie Vlietman, het geboorteboekje voor Gemeente Dijk en Waard, het ‘geheime’ Nedflex project waar we nu aan werken en natuurlijk de samenwerkingen met alle kleine en/of beginnende ondernemers die zo vol passie over hun product of dienst vertelden. Het is heerlijk om je werkweek met dit soort projecten en opdrachtgevers te kunnen vullen.

Typisch Saar langs de lijn

Om het 5-jarige bestaan van Typisch Saar te vieren, heb ik mezelf getrakteerd op een sponsorbord bij St. George – récht naast het doel. Voor iedereen die hier niet uit de buurt komt: dat is de lokale sportvereniging voor handbal, voetbal en tennis. De club waar ik als klein meisje leerde handballen, een spelletje dat ik zo leuk vond dat ik het bijna 20 jaar heb gedaan. Toen er een paar langdurige blessures volgden, ben ik assistent-coach van m’n eigen team geworden. Tel daar een plek in het hoofdbestuur bij op en je begrijpt waarom St. George bij uitstek de club was voor mijn allereerste sponsorbord.

Voetbalbord Typisch Saar

Zie je dit nu en denk je: dit wil ik ook! Het bord is ontworpen door Kaylee Robelus van Studio KR8 en gedrukt door Gerinda Stam en de rest van haar team bij Feld Stam

En nu?

Er staat voor Typisch Saar geen uitgebreide toekomstplanning op papier, ik plan altijd hooguit een paar maanden vooruit. Waar ik in ieder geval hard mijn best voor blijf doen, is om op deze voet verder te gaan. Opdrachtgevers met wie het klikt, projecten waar ik energie van krijg en het allerbelangrijkste: blije gezichten, aan beide kanten. Op naar de volgende 5,5 jaar!

Typisch Saar - Profielfoto

Hoi, ik ben Sarah!

Ik help én begeleid auteurs, uitgevers en bedrijven om tot teksten en manuscripten te komen zoals ze bedoeld zijn. Dit doe ik door middel van een vlotte en persoonlijke aanpak.