In m’n blogs vertel ik graag meer over wat ik doe en hóe ik dat doe. Naast de praktische schrijftips deel ik af en toe ook een project waar ik met plezier aan werk of heb gewerkt. In deze blog: de websiteteksten voor paardencoach TheaCoacht. En nee, dat betekent niet dat ze de paarden coacht. Ze coacht mensen, met behulp van paarden – en dat is een groot verschil.

Over TheaCoacht

Er kwam een contactaanvraag binnen via m’n site van ene Thea van Sante – de Graaf. Haar naam zei me zo niks, vast iemand van verderop. We planden een belafspraak en tijdens dat eerste contact vertelde Thea dat ze m’n Typisch Saar bord in de tuin had zien staan. Hmm, woont ze dan toch in de buurt? Bleek Thea sinds een jaar in dezelfde straat te wonen, maar dan een kleine twee kilometer verderop. Nog diezelfde week zaten we bij haar thuis aan de keukentafel voor een gesprek dat ik niet snel zal vergeten.

Thea rijdt al van jongs af aan paard. Ze organiseert Trec evenementen met paarden, heeft een enorm netwerk in de paardenwereld, heeft thuis drie paarden (en twee ezels) staan en weet meer van paarden dan wie dan ook. Maar paarden, dat was altijd ‘iets voor erbij’. Daarnaast werkte Thea namelijk al jaren bij een grote organisatie, waar ze het lang niet altijd naar haar zin had. In 2020 besloot ze een opleiding tot paardencoach te doen en dat maakte meer in haar los dan ze vooraf had kunnen voorspellen. Thea had namelijk nooit verwacht dat ze haar veilige baan zou opzeggen om fulltime paardencoach te worden, maar toch is dat precies wat er is gebeurd.

Het project

Om TheaCoacht meer naamsbekendheid te geven en om te zorgen dat ze ook buiten haar eigen netwerk gevonden zou worden, had ze een website nodig. Thea had zelf al een eerste opzet klaarstaan, maar schakelde toch een professionele websitebouwer in. Ik ging aan de slag met de websiteteksten en ontrafelde samen met Thea alles over paardencoaching, waardoor Thea zelf de grootste bron van inspiratie werd voor de websiteteksten.

Die manier van samenwerken vond ik ook juist zo waardevol aan dit project. Want hoe ver de kennis van het wereldwijde web ook reikt, op sites als Wikipedia hoor je niet de emotie in iemands stem als diegene vertelt hoe levensveranderend deze stap voor haar is geweest en hoeveel de paardencoaching voor haar betekent. En je zit zeker niet met kippenvel op je armen te luisteren als je gesprekspartner tijdens het praten een verdwaalde traan wegveegt. Maar als die passie eenmaal tastbaar is geworden, nou, dan is dat de beste brandstof om op te werken.

TheaCoacht - Groepsfoto

Maar wat is paardencoaching nou?

Om je alvast een iets beter beeld te geven van wat paardencoaching precies inhoudt, lees je hieronder een kort stukje uit de omschrijving op de website:

“Een paard heeft tal van manieren om te zien waar eventueel spanning zit. Dat geldt niet alleen voor paarden, dat kunnen ze ook bij mensen. Paarden zijn gevoelige dieren en nemen jouw spanning over. Deze spanningen communiceren ze non-verbaal; met hun houding, gedrag en uitstraling. Het is aan mij als paardencoach om dit door te vertalen naar jou als cliënt.” – Bron: theacoacht.nl

Typisch Saar in de paardenbak

Nadat alle teksten online stonden, volgde de kers op de taart. Thea had een intervisie bij haar thuis met drie andere paardencoaches. Ze zocht nog twee vrijwilligers en zo stonden een vriendin en ik een paar weken later bij haar in de bak voor een individuele sessie. Zelfs voor een tekstschrijfster als ik is het lastig om onder woorden te brengen wát er precies gebeurde, maar ik heb die middag gehuild, gelachen en meer over mezelf geleerd dan ik had kunnen bedenken.

Je kunt je niet groot houden of verstoppen, want een paard ziet (blijkbaar) ook de dingen die je zelf liever verborgen houdt. En op haar beurt ziet de paardencoach weer wat het paard laat zien, waardoor zij doorvraagt en samen met jou tot de kern komt van waar je diep van binnen mee zit – ook als je dat zelf niet in de gaten hebt. Een ervaring die voor iedereen anders is, maar waar iedereen baat bij heeft: ongeacht je leeftijd, stresslevel of achtergrond met paarden.

Als je dit leest, echt, doe jezelf een plezier en plan een keer een sessie. Mocht je er daarna over willen napraten: ik zit dus op minder dan twee kilometer afstand vanaf TheaCoacht ;)

Wat Thea van de samenwerking vond?

“Dankzij Sarah van Typisch Saar heb ik nu een mooie website, en ben ik duidelijk te vinden op het web. Sarah heeft alle tijd genomen, zaken uitgelegd en was constant op de achtergrond om vragen te beantwoorden. Zeer positieve ervaring.”

Heb je zelf hulp nodig bij de teksten voor je website en wil je er graag met iemand over sparren? Stuur me dan vooral een berichtje. Ik help je graag!

Typisch Saar - Profielfoto

Hoi, ik ben Sarah!

Ik help én begeleid auteurs, uitgevers en bedrijven om tot teksten en manuscripten te komen zoals ze bedoeld zijn. Dit doe ik door middel van een vlotte en persoonlijke aanpak.